MINSTE HJORTEBUKKEN 2011

Slike bukker bør felles!

-MINSTE HJORTEBUKKEN 2011-

Bakgrunn:

Dette blir en konkurranse som skal bidra til at flere store hjortebukker får overleve jakta, og får brøle sine viktige brunstbrøl nok en høst. Flere steder har brølingen blitt redusert gjennom for høyt uttak av store bukker. Dette fører til at kollene kommer seinere i brunst, og kalvene blir født seinere. Sirkelen er i gang.

I de store jaktbladene er det et veldig stort fokus på de største bukkene, store bukker er alle jegernes største drøm. Jeg håper at jaktbladene våre følger etter!

 

 

Konkurransen starter 10.09 og varer til 23. 12

 • All felt hjort som skal delta i konkurransen skal være vill hjort felt i Norge i nevnte tidsrom.
 • Bukken må være 2,5år eller eldre.
 • Bukken må fotograferes , og bilder må sendes til oppgitt e.postadresse.
 • Den som feller hjortebukken som kombinerer det minste geviret og den laveste kroppsvekten vinner konkurransen. Hvis det kommer mange gode bidrag som er veldig like, blir det avgjort ved en avstemning på kammeret.no

Lyst til å delta, da sender du en e.post med følgende innhold.

 1. Bilde av bukken (i passelig størrelse)
 2. Bukkens vekt
 3. Sted for fellingen
 4. Navn og adresse
  (kun fornavn på skytteren vil bli publisert i konkurransen)

Dette er premien!
JAKTSEKK 35 liter High Peak Caribou Lydløst stoff med membram.Viltnett og regntrekk. 2 sidelommer + 2 lommer i topplokk Bæresystem med god ventilasjon. Hoftebelte med patronholder. Donert av undertegnede.

Ditt bidrag sender du til: kristian[a]hjortefot.com

Lykke til!

Reklamer

6 svar til MINSTE HJORTEBUKKEN 2011

 1. Edvard KJørsvik sier:

  Kjempebra initiativ 😉
  Bra at det er nokon som ser galskapen i det som har vore gjort dei siste åra mht jegerstgand og ikkje minst jaktblad/filmar etc, der det er storleiken på dyr og ikkje minstgevir som er det einaste som er tellande.

 2. Hans J. Frostad sier:

  Ett bra tiltak. I vår driftsplan har vi hatt en streng agenda vedrørende uttak av eldre bukk. Det er kun tildelt 20% uttak av eldre bukk i kvotene. Det er igså innført en ordning slik at om det fellest eldre bukk under 80 kg kan denne byttes mot en spissbukk på jaktfeltets kvote. En ny eldre bukk kan fellast på nytt, likevel vil ikkje dette øke uttak av handyrdelen i kvote driftsplana setter opp (3 års plan). Det er onske om å ta ut små/ svake eldre bukker og heller ta vare på store/ fine spissbukker. I mitt område nå er det 7-8 store eldre bukker som brøler dagen lang, flere av de er 10 – 14 taggere.

 3. Veidemannen sier:

  Bra tiltak, men burde hatt med spissbukk/stilk/piggbukk også 🙂

 4. Leiv Trygve Varanes sier:

  Ja,det er eit kjempefint tiltak. Dette er noko som me er svært opptekne av her i vårt eige nærområde. Eg såg fyrst om denne oppfordringa no i dag, og siste hausten skaut eg ikkje eldre bukk enn åring, den var «stor»heile 32 kg. I 2010 skaut eg ein 2 1/2 åring på 29 kg, og året før tok eg ein åringsbukk på 21 kg den 15. november. Det er ei rekke små «skrapbukkar» som må plukkast vekk dersom me vil få fram fleire fullvaksne bukkar.

 5. Har en følelse av at Kvinnherad kan vinne denne konkurransen til høsten 🙂
  Leif Tryve: Du må gjøre konkurransen kjent blant jegerne dine! Takk, Kristian. Bra for bestanden alle plasser med et slikt fokus:) Det skjerper flere enn du tror.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s